If it’s something that the French people are known for, it’s their food. To be more precise, the baguette, the wine and the cheese. It’s with good reason that it’s those 3 that are the most typical food. In fact, they eat more baguette than I thought. but i have also tasted a lot of different food here, and they have tasted some Norwegian food. my favorite meal was La Raclette, which is a meal where you melt cheese and pour it over potatoes, with some meat on the side. It’s AMAZING! And it’s really worth a try if you have the opportunity.
Er det noe som Frankrike er kjent for så er det maten deres. Det mest stereotypiske er vel baguetten, vinen og osten. Det er ikke uten grunn at det er de tre som man forbinder med Frankrike. De spiser faktisk mer baguetter enn jeg forestilte meg. Men jeg har fått smakt mye annet her i tillegg, og de har fått smake litt av norsk kultur (se tidligere blogginnlegg). Den beste retten jeg smakte var nok La Raclette. Det er en rett hvor man smelter ost og heller den over kokte poteter. man har gjerne kjøttpålegg til denne retten. Det er FANTASTISK! Anbefaler å prøve det ut hvis du noen gang får muligheten.
Already before I got to France, I tasted some french food, because we went to Mathallen in Oslo during the preperatory cours. I must say it was very interesting, some of it was good, and some of it weren’t (le Roquefort). This plate is a good résumé of what to expect while going to France. Although, One thing is missing, the Sauccison. Which is a large, thick French sausage, typically firm in texture and flavoured with herbs, and it’s good!
Allerede før vi dro til Frankrike fikk vi smake på litt fransk mat. Vi dro nemlig til Mathallen i Oslo på forkurset. Jeg må si at det var veldig interresant, noe var godt, noe var ikkje for å si det sånn (le Roquefort). Dette fatet med retter er en god oppsumering av maten du kan forvente å bli servert i Frankrike. Selv om det er en ting som mangler, spekepølsen. Den franske spekepølsen er tykk og har ofte krydder i seg, og den er god!
And I tasted of course the frogs and snails. It wasn’t as bad as i thought. The snails were actually good, whereas the frogs wasn’t good, but not bad either. Actually, it tasted as chicken. I learned that the Frenchmen don’t eat this all of the time, and a lot of them don’t like it.
Jeg smakte selvfølgelig på frosker og snegler. Det var faktisk ikke så ille som jeg hadde forventet. Sneilene smakte faktisk godt, froskene smakte derimot ikke så godt, selv om det ikke var ekkelt. Det smakte egentlig som kylling. Jeg lærte at franskmennene ikke spiser dette så mye som jeg trodde, i tillegg er det mange som ikke liker det.
I would like to go over to the sweet stuff. They have a lot of good cakes and other kinds of food. The most typical is the macarons, I didn’t like them that much, but it wasn’t bad. the crêpes though, that’s good! sometimes we had it for dinner. We had cheese and ham on the first ones, then we switched over to chocolate and sugar. An other thing that’s worth trying when going to France is the Speculoos! It’s delicious!! Actually, it’s so good that you can eat it right out of the box, but you can put it on the baguette too.
så over til de søte sakene. De har mange gode kaker og bakverk. Den mest kjente på være makronene, jeg syntes ikke det var sånn supergodt, menn det var ikke ille heller. Crêpe (franske pannekaker) derimot, det var godt. vi spiste det av og til til middag, da hadde vi ost og skinke på i begynnelsen, så gikk vi over til sjokolade og sukker. En annen ting som er verdt å prøve ut når du drar til Frankrike er Speculoos! det er sååå godt!!! det er faktsik så godt at man kan spise det rett ut fra boksen med skje.
The French breakfast is a law unto itself. It’s sweet, but it isn’t filling. it’s a good breakfast for a few days, but after a while it got enough for me. here is a photo of the breakfast we got at the school. It’s hot milk hat we mixed with hot chocolate powder (yellow bag), baguettes (we had that for every meal), a fruit and a pain au chocolat (every friday)
Den franske frokosten er noe for seg selv. Den er søt, men lite mettende. Det er godt de første dagene, men jeg begynte å gå litt lei. Her er da et bilde av frokosten vi fikk på internatet. Det er varm melk som vi blander med kakaopulver (gul pakke), baguetter (til alle måltid), en frukt og pain au chocolat (hver fredag)